img-02.gif

Mijn naam is Rob Franken,
Gastheerschap is op mijn lijf geschreven. Sinds 1968 ben ik werkzaam in de horeca waar ik met veel plezier diverse functies vervuld heb, zo had ik 13 jaar lang tot 2006, een eigen restaurant Chez-An de Franse keuken in Noordwijk.
In al die jaren heb ik mijn kennis vergroot en veel ervaring opgedaan. De laatste jaren ben ik in verschillende functies actief voor verschillende Horeca organisaties, zoals voor het Gastvrijheidsgilde en Euro-Toques Nederland als secretaris en bestuurslid.

Het opleiden van jonge mensen heeft mijn leven zeer verrijkt. Ik ben gediplomeerd leermeester Gastheer en tevens in het bezit van het bijbehorende ondernemers diploma’s.

Omdat kennis over wijnen oneindig is heb ik mijn kennis op het gebied van wijnen vergroot door lid te worden van Nederlands Gilde van Sommeliers.
Voor enkele organisaties verzorg ik horeca gerelateerde beurzen zoals: Horecava, HorecaEvenTT, GastvrijRotterdam, EFFF Maastricht, FolieCulinair Maastricht, en Gastronomie in Utrecht.
Als Horeca ondernemer ben ik ook in het bezit van de diploma’s: Sociale Hygiëne en het BHV diploma met de 2 jaarlijkse herhalingen, plus het controleren van HACCP normen.

Mijn “vlucht naar het buitenland” heeft zich tot op heden vertaald in 4 talen die ik machtig ben in woord zoals Nederlands, Duits, Frans en Engels. Het “geschrift” is niet mijn sterkste kant maar daar heb je tegenwoordig handige hulpmiddelen voor.

Er is mij vaak gevraagd waarom ik gestopt ben met het restaurant.
Na 13 jaar en nog net geen 50 kwam er onvrede en stelde ik mijzelf de vraag wat ik het minst leuke vond aan mijn zelfstandig ondernemerschap. Het antwoord was dat ik het toch erg jammer vond dat je als horecaondernemer niet vrij kan zijn of op vakantie kan omdat je om financiële of andere redenen niet zomaar kunt sluiten. Het besluit lag voor de hand en ik kan u zeggen het bevalt me prima.

Heeft u een horeca bedrijf of organisatie en wilt u gebruik maken van mijn diensten of het onderhoud van uw website, al is het maar voor één dag of voor langere tijd.

Be my Guest. ………  De prijs? Daar komen wij wel uit!